BEOGRAD – U Beogradu će sutra biti održana osnivačka skupština Stranke slobode i pravde, saopšteno je danas iz Informativne službe jednog od osnivača opozicionog Savez za Srbiju Dragana Djilasa.

Osnivačka skupština biće održana u sali opštine Stari grad, a prvi deo na kom će birati rukovodstvo biće zatvoren za javnost. Posle toga medijima će se obratiti izabrano rukovodstvo stranke. Djilas je pre nekoliko dana izjavio da veruje u slobodu i pravdu i da će se stranka na taj način i ponašati.

Partija inače nastaje iz Zelene ekološke partije – Zeleni koja je već registrovana i koja će prema najava Dejana Bulatovića koji je bio na čelu zelenih ustupiti infrastrukturu zarad jedinstva opozicije.

“Doneli smo odluku kao Zelena ekološka partija – Zeleni da se ujedinimo sa Inicijativnim odborom Dragana Djilasa za osnivanje Stranke slobode i pravde. Smatramo da mora doći do ukrupnjavanja opozicije, a ZEP Zeleni će na ovaj način dati svoj doprinos tome. Promenićemo ime naše partije u ’Stranka slobode i pravde’, a na izbornoj skupštini biće predloženo da Djilas bude predsednik te novoformirane političke organizacije”, izjavio je ranije za dnevni list “Danas” Bulatović.

Beta/Foto:S.Radovanović