NOVI PAZAR – Dana, 12. aprila 2019. godine (petak) sa početkom u 19.30h u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra novopazarska publika će biti u prilici da pogleda digitalizovanu verziju poznatog filma ’’Valter brani Sarajevo’’, čime će se svečano otvoriti bioskop i započeti novi filmski repertoar u Novom Pazaru.

Projekcijom ovog kultnog filma Kulturni centar započinje jednu od mnogih kulturno – umetničkih aktivnosti koje organizujemo u čast obeležavanja Dana grada Novog Pazara.

’’Valter brani Sarajevo’’ je jugoslovenski partizanski film iz 1972. godine. Film predstavlja slobodnu interpretaciju biografije stvarnog antifašističkog borca iz Drugog svetskog rata, Vladimira Perića Valtera.

„Valter brani Sarajevo“ zasigurno predstavlja predvodnika u žanru triler/akcioni film kada je u pitanju Istočna Evropa. Stil reditelja Krvavca odlikuju maštovitost, hrabrost i jednostavnost, a njegova filmska estetika i danas je uzor mnogim mladim rediteljima novije BiH kinematografije.

Filmski centar Sarajevo je restaurirao i digitalizovao opus njegovih dugometražnih igranih filmova tako da će digitalizovanu verziju filma ’’Valter brani Sarajevo’’ moći da pogleda i publika u Novom Pazaru.

Besplatne ulaznice mogu se rezervisati kod biletara Kulturnog centra na broj telefona: 064 818 6259


E.Ćorović