BEOGRAD – Protestna šetnja “Jedan od pet miliona” od zgrade Vlade Srbije do televizije Pink biće održana u subotu, 6. aprila, a demonstrantima će se pridružiti studenti koji će krenuti od Studentskog grada na Novom Beogradu, najavili su organizatori.

Organizatori su najavili da će okupljanje gradjana kod zgrade Vlade početi u 18.00 odakle će ići Ulicom kneza Miloša, preko Bulevara vojvode Putnika i Bulevara kneza Aleksandra do zgrade televizije Pink.

Gradjanima će se ispred Vlade Srbije obratiti glumac i funkcioner Demokratsk stranke Branislav Lečić, a ispred televizje Pink će imati priliku da gledaju “Dnevnik slobodne Srbije”, saopštili su organizatori.

“Kao simbol medijskog mraka i kontrole medija koji je obojio srpsku medijsku scenu u ružičasto, gradjani će u subotu podsetiti na etiku i kodeks novinara Srbije, a ujedno i poručiti da takva vrsta propagande u našoj zemlji više nije poželjna”, navedeno je u saopštenju.

Gradjani se pozivaju da na skupu prate uputstva redara i suzdrže se od uvredljivih komentara, zbog svoje i bezbednosti svih okupljenih, dodaje se u najavi protesta.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here