BEOGRAD – Carinici su u saradnji sa policijom prošle sedmice na graničnim prelazima Ðerdap i Gradina u tri navrata zaplenili ukupno gotovo 40.000 neprijavljenih evra, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Prvu sumu od 33.500 neprijavljenih evra, carinici su pronašli 6.aprila kod dvojice rumunskih državljana koji su izlazili iz Srbije.

Njima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je preostalih 13.500 evra zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

Još dva “devizna prekršaja” otkrivena su 3. i 4. aprila na izlaznoj strani prelaza Gradina.

Najpre su u „BMW“-u holandskih registracija kojim je u društvu još jednog muškarca putovao 31-godišnji državljanin te zemlje turskog porekla carinici u torbici suvozača pronašli više od 16.500 evra.

Ubrzo je otkriveno da i vozač, iako je tvrdio da sa sobom ne nosi ništa osim prtljaga, u džepovima i torbici krije nešto više od 13.000 evra.

I dan kasnije carinici su na Gradini u autobusu bugarskih registracija koji se kretao na relaciji Nemačka – Bugarska u rukavu jakne i novčaniku 37-godišnjeg bugarskog državljanina otkrili gotovo 25.000 neprijavljenih evra.

Putnicima preko Gradine koji su se našli u prekršaju vraćeno je po 10.000 evra, što je iznos koji je dozvoljeno preneti preko granice bez prijave, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnih postupaka.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here