BEOGRAD – Predrag Savić, pravni zastupnik porodice ubijene pevačice Jelene Marjanović, objavio je na društvenim mrežama fotografije svog potpuno demoliranog automobila, a kako kaže za Pink.rs sve dogodilo noćas oko 1 sat i izvršioci su dve mlađe osobe, piše Pink.rs.

„Oni su dotrčali i izlupali mi automobil, i to zverski. Kamere sa obližnjih zgrada delimično su ih snimile. Pretpostavljam da je to opomena onima koji se bave bezbednošću, a to su mi rekli i prijatelji. Ipak, znam zbog kog predmeta me opominju“, rekao je Savić.

Kako objašnjava, Topčider je jedan od predmeta u kojem je aktivan, drugi je slučaj ubistva Jelene Krsmanović Marajnović, a treći koji bi mogao da bude aktuelan je, kako kaže, parnica veka pred Evropskim sudom za ljudska prava.

„U ovom predmetu je Crna Gora od strane Evropskog suda za ljudska prava već faktički proglašena odgovornom zbog kršenja prava na delotvoran pravni lek, prava na imovinu kompanija, ali taj predmet isključujem kao mogućnost uzroka“, kaže Savić, dodajući da postoje još neki predmeti u kojima se bavi zaštitom prava oštećenih građana.

Smatra da ni to ne bi trebalo da prouzrokuje ovakav događaj.

„Uvek sam na strani oštećenih i vrlo retko branim počinioce krivičnih dela“ kaže Savić za Pink.rs.

Dodaje da je policija vrlo profesionalno obavila uviđaj, na terenu je bilo više ekipa i više inspektora, a tokom dana proveo je više sati u razgovoru sa policijom i dajući iskaze.

„Policija je odgovorna i pedantna, pa ako postoji šansa da se ovakvi počinioci otkriju, biće otkriveni. Pretpostavljam da će se ući u trag i počiniocima i nalogodavcima ovog dela“, ocenjuje advokat.