BEOGRAD – Lider Pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti izjavio je danas da je politika Demokratske partije Kosova (PDK) poklanjanje severa Srbiji.Govoreći o predstojećim izborima u opštinama na severu Kosova, on je ocenio da Srpska lista i PDK imaju zajedničku politiku, iako nemaju zajedničkog kandidata, prenosi portal Kossev. ;

“Ovi izbori su vrlo važni i imamo samo dve alternative, Srpsku listu i PDK ili Samoopredeljenje. Srpska Lista i PDK nemaju zajedničkog kandidata, ali imaju zajedničke politike”, rekao je Kurti.

Kurti je naveo da premijer Kosova Ramuš Haradinaj stoji pri odluci o taksama “ne zato što želi, već zato što se plaši da će izgubiti vlast”.

On je kazao i da Srbija troši za vojsku “više nego svih pet država Balkana”, a da kosovski lideri “ne traže više od vizne liberalizacije”.

“Bolno je što sve vodje iznose zahtev za liberalizaciju, neka to čini samo ministarka integracija, tako će lagati samo jedan od njih”, dodao je Kurti.

Pokret Samoopredeljenje održao je sednicu Glavnog odbora, a u obraćanju prisutnima lider te partije, Albin Kurti, govorio je o izborima na Severu Kosova koji će se biti održani 19 maja.

Beta