PODGORICA – Službenici barske policije uhapsili su D.V. (38) iz Podgorice, koji je osumnjičen da je zajedno sa D.B. (38) radi prodaje posedovao 206,8 kilograma marihuane koja je otkrivena 13. januara ove godine.

“D.V. je osumnjičen da je u vozilo zajedno sa D.B iz Podgorice, 13. januara utovario marihuanu koju je D.B. prevozio sa namerom da drogu bude stavljena u promet”, saopštila je policija.

U saopštenju se navodi da je D.B. bežao od policije u vozilu u kojem se nalazila droga i da je tokom kraće potere više puta udario službeno vozilo, napravio totalnu štetu na oba vozila i prevrnuo se, prenosi RTCG.

Osumnjičeni D.B. i dva policijska službenika su zadobila lakše tjelesne povrede, a D.B. je tada uhapšen.

“Sumnja se da se D.V, nakon što je zajedno sa D.B. utovario drogu u njegovo vozilo, kretao svojim vozilom ispred automobila kojim je upravljao D.B, u nameri da mu javi ukoliko uoči policijske patrole. Policijski službenici su, međutim uspjeli da sustignu D.B. i da ga uhapse”, dodaje se u saopštenju.

Prema saznanjima do kojih je došla policija, a koja ukazuju na sumnju da je u nabavci, prevozu i držanju 206,8 kg marihuane radi dalje prodaje učestvovao i D.V, službenici CB Barsu u subotu pretresli njegov stan i druge prostorije u Baru, kućice na Adi Bojani i automobil.

“Pretresima su pronađeni i oduzeti pištolj marke Tangfolio sa okvirom i deset metaka kalibra 9 mm u ilegalnom posedu (sa oružnim listom istekle važnosti), kao i tri mobilna telefona i više SIM kartica.D.V. je, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u saopštenju.