Naslovna FEATURED Čanak: Koje Kosovo od Vučića navodno brane Jeremić i “ekipa”?

Čanak: Koje Kosovo od Vučića navodno brane Jeremić i “ekipa”?

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenjuje da je hipokrizija i licemerje to što se predsedniku Srbije prebacuje da izdaje Kosovo, te da nekima nije jasno, a neki se prave da im nije jasno da je “pitanje Kosova završeno 1999. godine”.

Problem Kosova je, kaže, eskalirao 1981. godine, a završen je 1999. godine “kapitulacijom koju je potpisao Slobodan Milošević i njegova vlada”.

Tada smo, kaže, izgubili rat i kapitulirali.

“Hipokrizija i licemerje je da će pregovori nešto da donesu, šta ima da se pregovara, šta ćemo da ispregovaramo? Nećemo ispregovarati ništa”, kazao je Čanak.

Upravo zato je, dodaje on, na sceni ovo “mučenje” u kome, kako je rekao, “opozicija, Jeremić i ekipa” navodno brane Kosovo od Vučića.

“2008. godine (proglašenje nezavisnosti Kosova) je samo operacionalizovano nešto što je bilo izrealizovano. Nakon ”99 godine i kapitulacije koja se ”umetnički” nazvala vojnotehnički sporazum u Kumanovu, došli smo u poziciju da se sve vreme vrtimo oko Kosova”, kazao je Čanak u emisiji HitTvit na Pinku.

Odgovarajući na pitanje zašto predsednika Vučića nazivaju izdajnikom oko Kosova, on je rekao da je to zato što Kosovo služi tome da bude vododelnica.

“Ko se ne slaže sa nekim, taj je izdajnik, jer je ”izdao Kosovo”. Šta je izdao Kosovo? Kako je izdao Kosovo? To su budalaštine. Predavanje Kosova ”99 je bila izdaja”, naveo je Čanak.

Kako će se definisati uzajamni odnosi Prištine i Beograda ostaje da se vidi, kaže Čanak dodajući da se “mora završiti tako da se potpiše međunarodni ugovor”.

“A to bi bilo najbolje da se dešava unutar EU. I onda ćemo imati šansu za dalji razvoj”, zaključio je Čanak.

Tanjug

Exit mobile version