NOVI PAZAR – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija već četvrti put organizuje IT karavan koji predstavlja edukativnu kampanju za promociju korisne, kreativne i bezbedne upotrebe informacionih tehnologija.

Upoznavanje mladih, prvenstveno dece školskog uzrasta, sa mogućnostima koje pružaju moderne tehnologije i internet, cilj je ove kampanje koja se sprovodi u u pet gradova u Srbiji, i obuhvata više od 2000 osnovaca. U okviru ovogodišnjeg karavana u Novom Pazaru, održanog u Dvorani “Pendik”, osnovci su imali priliku da se sa prednostima interneta upoznaju kroz kviz znanja. U ime Grada Novog Pazara, IT karavan je otvorio gradonačenik Nihat Biševac.

„Kampanja promoviše savremene tehnologije i prednosti koje one pružaju, ali upozorava i na opsnosti koje donose, kada je reč o bezbednosti. Velika zahvalnost ide organizotorima IT karavana, Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koje četiri godine sprovodi kampanju o bezbednom korišćenju interneta“, rekao je gradoinačelnik Biševac ovim povodom.

Učesnicima IT karavana obratila se i Irini Reljin, pomoćnica ministra zadužena za elektronske komunikacije. Ona je poručila da je bezbedna upotreba savremenih tehnologija presudna za pravilan razvoj dece, što ovu kampanju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija svrstava u red izuzetno značajnih, ne samo sa stanovišta mladih internet korisnika već i njihovih roditelja.