SUBOTICA – Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić organizirao je iftar u Muhadžir džamiji u Subotici za više od 150 džematlija. Niko, kaže muftija Dudić, ovde nije došao da jede zato što nema već zbog svesnosti da islamsko bratstvo ima posebnu draž i posebno će biti zabeležen kod Allaha dž.š.

“Želja je bila da se krene baš od granice i gde muslimani dostojanstveno nose baklju ibadeta gde god da žive.”

Musliman gde god se nađe ličnim primerom promoviše lepote islama, mir, red, čistoću, poštenje.

“U Kraljevu smo osnovali džemat sa oko 150 muslimanskih kuća, a iz lokalne samouprave kažu da su baš ti pripadnici romske populacije koji pripadaju džematu pošteni ljudi” – navodi za primer muftija Dudić.

Dova je kruna ibadeta i zato je i proučio musafir iz Saudijske Arabije hafiz Hamed Muhamed, a dova musafirska se, kaže predsednik Mešihata, ne odbija i primljena je kod Allaha dž.š.

Inače, na iftaru u Subotici bili su i alimi i autoriteti koji su držali hutbe u džematima Muftijstva novosadskog: Harun ef. Eminagić – pribojski glavni imam, Vahjudin ef. Ćosović – tutinski glavni imam, Asmir ef. Crnovršanin – novopazarski imam, Omer ef. Đondić – sekretar Sabora, hafiz Ammar Muderizović – pomoćnik direktora Škole Kur’ana.


Indeks Online/SANA