NOVI PAZAR – Bokser novopazarske Mladosti Džejlan Toskić biće u sastavu omladinske reprezentacije Srbije, koju od 23. do 25. maja očekuje turnir u Mostaru.

On se takmiči u kategoriji do 69 kilograma, a u državnom timu debitovao je krajem aprila na turniru u Moldaviji.

“Imao sam tada veliku tremu, sada će biti drugačije. Odlično sam trenirao i mislim da mogu do medalje. Verujem da sam kadar da osvajam odličja i na međunarodnoj sceni”, ocenio je Toskić.

Toskić je omladinski vicešampion države, a prethodnog vikenda je u revijalnom duelu selekcija šumadijskog i jugoističnog regiona u Leskovcu odmerio snage s reprezentativcem Almirom Memićem iz prijepoljskog Miksa.

Iako meč nije bodovan, s obzirom da su obojica iz istog regiona, članovi žirija su Toskića i Memića proglasili za najborbeniji par.

U stručnom štabu omladinske reprezentacije Srbije, koji predvodi selektor Milan Piperski, biće i trener novopazarskih boksera Dževad Ibrović.

“Čast je što sam trener omladinske selekcije. To je izuzetno jak turnir, koji sam pre 15 godina osvojio kao bokser. Očekujem dobar nastup i neku medalju. Ove sezone imamo velike planove, a ubrzo će i Omladinska zlatna rukavica”, rekao je Ibrović.

Inače, učesnici okršaja najboljih boksera šumadijskog i jugoističnog regiona bili su i dvojica članova Novog Pazara, kadet Omer Kurtanović i junior Anes Papić, koji su za rivale imali predstavnike Dubočice.

Kurtanović je u kategoriji do 48 kilograma pobedio Nikolu Radovanovića, dok je Papić u kategoriji do 54 kilograma poražen od Milana Stojanovića.


Rtvnp