ISTANBUL – Ukoliko danas postoji Turska koja ustaje protiv nepravde bilo gde u svetu, to je uspeh svih nas, rekao je predsednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan.

Predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da se njegova zemlja suprotstavlja nepravdi u celom svetu.

Erdogan je zajedno s mladima i sportistima iftario i tom prilikom poslao poruke ljubavi svoj braći širom sveta, od Turkistana do Sirije, od Arakana do Bosne, od Srednje Azije do Afrike.

Dodao je kako se Turska kroz istoriju suočavala s nizom problema, ali da nikada nije ustuknula pred napadima. Poručio je i kako će Turska nastaviti sigurno koračati ka ostvarivanju svojih ciljeva.

Smatra kako ako danas postoji Turska o kojoj se govori u regiji i svetu, to je rezultat koraka napravljenih u poslednjih 17 godina.

– Ukoliko danas postoji Turska koja ustaje protiv nepravde bilo gde u svetu, to je uspeh svih nas – rekao je Erdogan u obraćanju mladima u gradu Samsunu, povodom 19. maja, nacionalnog Dana omladine i sporta.
Kazao je i kako ako danas postoji Turska koja se brine za palestinsko pitanje, pruža ruku Africi, pomaže braći u Središnjoj Aziji i Balkanu, to je plod pobeda upisanih u ekonomiji i diplomatiji.

– Ako Bog podari zdravlja i mogućnosti Tursku iz 2023. ćemo zajedno izgraditi. Vi ćete biti arhitekte Turske 2053. i 2071. godine – rekao je Erdogan u obraćanju mladima.


Anadolija