BEOGRAD – Exit fondacija u saradnji sa kompanijom NIS, a uz podršku Radio-televizije Srbije i kompanije Ringier Axel Springer, i ove godine raspisuje konkurs “Youth Heroes”, za izbor pozitivnih uzora u društvu.

Ključna borba u Srbiji, koja godinama traje, jeste zadržavanje i privlačenje mladih talenata.

Želja pokretača konkursa jeste da ukažu na to da se vredan rad, upornost, radoznalost, humanost, hrabrost i kreativnost isplate.

Exit i NIS već četvrtu godinu zaredom biraju novu generaciju mladih heroja Srbije iz ukupno četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti.

Konkurs će biti otvoren do 20. avgusta, a nosioci titule “Youth Heroes” biće proglašeni u septembru ove godine.

Specijalna “Youth Heroes” nagrada ove godine biće dodeljena u saradnji sa Omladinskim savezom udruženja Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019.

Tokom kampanje Youth Heroes do sad je dodeljeno čak 52 “Youth Heroes” priznanja mladim ljudima u Srbiji, koji se ističu svojom izuzetnošću i čine naše društvo boljim.

Među njima je 49 dobitnika priznanja u oblasti obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti, dok su dva mlada heroja i jedna institucija dobitnici specijalnog “Youth Heroes” priznanja.

Pobednici ovogodišnjeg konkursa, kao laureati dobiće zasluženo priznanje i medijsku promociju, a njihova dostignuća biće predstavljena javnosti.

Pobednici “Youth Heroes” konkursa biće prvi kojima će biti obezbeđene ulaznice za jubilarno 20. izdanje EXIT festivala naredne godine, kao i za Sea Star i Sea Dance festivale u 2020. godini.

Uz komplete festivalskih ulaznica, biće im uručeni poklon paketi izdavačke kuće “Vulkan”, a prvoplasirane u svakoj od kategorija očekuje i novčana nagrada u iznosu od 100.000 din.