UMAG – Treći po redu EXIT-ov festival “Sea Star” otvoren je sinoć u Umagu u Hrvatskoj, uz brojnu publiku iz čitave Evrope.

Prve festivalske večeri posetioce su na glavnoj bini zabavljali svetski poznati elektronski i tehno izvodjači Nina Kraviz i Sven Vath, zatim IAMDDB, DJ Ilario Alicante, te uz njih i regionalni trap izvodjači Vojko V, Fox i High5.

Na drugim binama nastupili su Krankšvester, Hazze, Buntai, Smoke Mardeljana, Tikach (In da klub), Yung Ile Sosa & Hourglass (Trepaj il krepaj), Young Leø (In da klub), SYSTEM DIVINE, Ana Antonova, Life4Funk i Dino Jukić.

U Umage večeras stiže hip-hop grupa Wu-Tang Clan, regionalni trojac Bajaga & Instruktori, Hladno pivo i Nola, kao i hitmejker Mahmut Orhan uz regionalnu podršku Lady Lee i Phat Phillieja.

Na drugim binama u nestvarno lepoj laguni “Stella Maris” nastupiće tehno izvodjači Marko Nastić, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, DJ Jock, Lawrence Klein i Unique, zatim BRONSKI, Marin Biočić, Amor, Marcel i San Suono, kao i Mr. Fanatik, Indy i Viktor, Kiki B, Sin i Young Leo, Tito, Jovan M, DJ Sesha, Gatto i domaćin Choma.

Na festivalu će večeras pre početka muzičkog programa biti održana tribina “Share Love”, koja za cilj ima suprotstavljanje retorici u kojoj dominiraju nacionalne predrasude.

Na njoj će govoriti Bajaga, Mile Kekin iz “Hladnog piva” i osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević, kao i gradonačelnik Umaga Vili Bassanesej.

Kraj trećeg Sea Stara započeće programom u Stella Marisu nedeljnim jutarnjim afterpartijem, odmah posle subotnjih nastupa i trajaće do podneva.

Dodatni sadržaj odvija se u više od 70 vinarija širom Istre u kojima se obeležava Dan otvorenih vinskih podruma.