NOVI PAZAR – Šampionke u lok-kik disciplini Ajla Lukač i Saida Bukvić dominirale su na nedavno održanom Svetskom kupu u Budimpešti. Zalaganjenjem i borbenošću donele su svom gradu i ljubiteljima borilačkih veština dve zlatne medalje i ujedno odbranile prošlogodišnje titule. Ovim povodom ugostio ih je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

„Prezadovoljni smo rezultatom. Ajla i Saida su nas navikle na uspehe pa ne čudi po drugi put osvojena medalja na Svetskom kupu. Uspeh je još veći ako znamo da je iz ugla sportskih nadmetanja titulu mnogo teže odbraniti nego po prvi put osvojiti, a njih dve su odbranile prošle godine osvojeno zlato“, rekao je gradonačelnik Biševac, poručujući i da će Grad nastaviti da stvara bolje uslove za razvoj sporta.

Gradonačelnik je podsetio da je toku izgradnja sale za borilačke sprotove.

“Projekat se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, jer naše šampionke to zaslužuju. Novi Pazar je zaista rasadnik talenata u kategoriji borilačkih sportova”, kazao je gradonačelnik Biševac.

Šampionke Ajla Lukač i Saida Bukvić izrazile su zahvalnost koju im Grad i gradonačelnik lično pružaju kako bi u ringu ostvarile rezultatsku dominaciju.