Nju Jork – Hrvatski bokser Filip Hrgović (26) nokautom u prvoj rundi savladao je domaćeg Amerikanca Gregorija Korbina(38) i odbranio naslov prvaka prema WBC-u.

Hrgoviću je ovo bila osma pobeda u profesionalnoj karijeri, Korbinu drugi poraz iz 16 mečeva, a sve je krenulo sjajnim otvaranjem hrvatskog boksera pred 2.000 gledaoca.

Od početka je žestoko krenuo prema Korbinu, koji se pokušavao braniti, ali izdržao je samo 60 sekundi protiv Hrgovića koji ga je pogodio u pravo mesto i nokautirao.

“Korbin je sjajan bokser, hvala Ameriko, hvala Edi Hernu, Sauerlandu… Ovo je sjajan događaj, stvarno vam hvala na svemu. Bogu hvala sve je dobro završilo, žao mi je zbog publike ovde i u Hrvatskoj što nije duže trajalo, ali to se ponekad dogodi u boksu, seo je pravi udarac na pravo mesto. Nije bitno koliko jako udarim, bitno je da pogodim, dvostruka sila se pogodila i sve je dobro završilo za mene, za njega nije”, rekao je Hrgović nakon meča.

Inače, Korbin je bio amaterski prvak SAD-a, predviđali su mu veliku karijeru, zaredao je nekoliko pobeda pa završio u zatvoru na sedam i po godina zbog dilovanja droge.

Klix.ba/Foto :Pixabay/ilusttacija