BEOGRAD – Na dnevnom redu sednice Skuštine Srbije danas je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivicnog zakonika – takozvanog “Tijaninog zakona”, a Igor Jurić, osnivac Fondacije Tijana Jurić“ i njen otac, pozvao je poslanike da bez obzira na stranacku pripadnost glasaju za usvajanje zakona.

“Očekujem da poslanici podrže ovaj predlog, to je preglog i inicijativa građana i zato je potrebno da poslanici budu jedinstveni”, rekao je Jurić za TV Prva.

On je rekao da taj akt može dopineti da se kao društvo borimo protiv povratnika takvih krivičnih dela.

Jurić kaže i da mu nisu jasne pojedine kritike predloženog akta i da na to ne želi da se osvrće.

“Ako treba da govorimo o deset okorelih ubica i njihovim pravima i pravima žrtava, a čitao sam obdukcione nalaze ubijene dece koji su strašni, ne bih vodio polemiku oko toga da li je nehumano to sto će neko ko to čini dozivotno biti odstranjen iz dršutva”, rekao je Jurić.

Važno je, kaže da imamo jedinstvo građana.

“Ako je ovo demokratska zemlja, oko predloga zahteva građana ne treba polemisati”, rekao je Jurić i naveo primer Poljske koja je najavila poostravanje kazni za silovatelje i pedofile.

Predlog inicijative Fondacije „Tijane Jurić” predviđa propisivanje kazne doživotnog zatvora za najteže oblike krivičnog dela kao što su teško ubistvo, silovanje, obljuba nad nemoćnim licem i obljuba nad detetom, maloletnom licu, bremenitoj ženi, nemoćnom licu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here