LONDON – Prema podacima britanskih kladionica većina Britanaca veruje da će se sin princa Harija i njegove supruge Megan zvati Aleksandar, Džejms ili Artur

Britanci se tradicionalno masovno klade u ovakvim prilikama, a britanski kladioničari objavili su danas da je trenutno najveće interesovanje za imena Aleksandar, Džejms i Artur. Sledeće na listi je ime Spenser, što je devojačko prezime Harijeve pokojne majke, princeze Dijane, prenosi AP.

Kraljevske bebe obično imaju više imena, što otvara više mogućnosti za klađenje.

“Nakon što je prošle večeri primljen veliki broj opklada, Aleksandar je sada novi favorit na našoj listi klađenja za kraljevsko ime i onaj koga se najviše plašimo””, rekao je Džon Hil iz kladionica Koral.

Odabir Spensera kao prvog ili srednjeg imena trenutno se vidi kao način da princ Hari oda počast princezi Dijani, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine kada je on imao samo 12 godina. Pre nego što se prošle godine oženio Megan, Hari je govorio o svojoj želji da oda počast majci tokom ceremonije venčanja.

Novorođenče, poznato trenutno samo kao “beba Saseks”, rođeno je u ponedeljak na još neotkrivenoj lokaciji. U objavi rođenja, princ Hari je naveo da on i Megan razmišljaju o imenima i nagovestio da bi najava imena mogla biti objavljena u sredu ili ubrzo nakon toga.

Od para se takođe očekuje da pozira sa svojim novorođenčetom ili da objavi fotografiju na svom Instagram nalogu kao i da javno objave imena bebinih kumova.

Vojvodi i vojvotkinji od Saseksa to je prvo dete, a ono je i osmi praunuk kraljice Elizabete II, koja se samo nasmešila kada su je pitali za rođenje bebe tokom svečanog ručka danas.

Upitana da li je život dobar, 93-godišnja kraljica je kratko odgovorila “Da, hvala vam.”, navodi agencija.

Tanjug /Foto :Tanjug-AP