BEOGRAD – Načelnik Sektora unutrašnje kontrole Dragan Кujundžić izjavio je danas da su tom sektoru dostavljene anonimne pritužbe na rad trojice rukovodilaca u Jedinici za zaštitu i da je taj sektor postupao po svim pritužbama, koje se mahom odnose na odnose izmedju zaposlenih i starešina u ovoj Jedinici.

“U dva slučaja već su donete odluke i od toga je u jednom pokrenut disciplinski postupak zbog lake povrede službene dužnosti, dok su u drugom pritužbe odbačene kao neosnovane, dok su u preostala tri slučaja provere u toku”, rekao je Kujundžić u pisanoj izjavi, povodom navoda pojedinih medija, prenosi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je rekao da je prinudjen da se oglasio kako bi podsetio i medije da “senzacionalističkim pisanjima na osnovu anonimnih izvora i neproverenih informacija o zaštićenim svedocima, kao i ljudima koji su zaduženi za njihovu sigurnost, ne doprinose bezbednosti lica koja su u programu zaštite”.

“Podsećamo sve da je reč o licima na osnovu čijih iskaza su u Srbiji na višegodišnje zatvorske kazne osudjene organizovane kriminalne grupe, odgovorne za neka od najtežih krivičnih dela, počev od ubistva premijera Zorana Đindjića”, naveo je Kujundžić. On je rekao i da “iznošenje manipulacija o njihovom kretanju i drugim aktivnostima, kao i iznošenje neproverenih optužbi na rad policijskih službenika, svakako niti je u interesu bezbednosti zaštićenih svedoka, niti je u interesu javnosti”.

Beta