VRBAS – Manifestacija “Kuvari velikog srca” biće održana u nedelju, 5. maja, na platou CFK u Vrbasu, a okupiće veliki broj kuvara, dece i omladine, kao i ostalih posetilaca, sa ciljem pružanja pomoći i podrške deci sa problemima u razvoju.

Središnji događaj biće pokušaj obaranja Ginisovog rekorda u broju ispečenih palačinki.

Kako se navodi na sajtu Turističke organizacije Srbije (TOS), manifestacija će biti održana uz prisustvo oko 150 kuvara koji dolaze iz Italije, Rusije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i dece sa posebnim potrebama.

Takođe, manifestaciji će prisustvovati i studenti Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije i daci srednje škole “Svetozar Miletić” iz Novog Sada.

U okviru manifestacije biće održan kulturno-muzički program, a s obzirom da je ceo događaj humanitarnog karaktera, višak hrane biće narednog dana doniran narodnoj kuhinji, Gerontološkom centru i socijalno ugroženim porodicama iz opštine Vrbas.

TOS navodi da je taj događaj trebalo veoma značajan za turizam Srbije i promociju gastronomije, a ima za cilj, kažu, i najavu dvodnevne manifestacija koja ce se održati sledeće godine u Beogradu uz učešće Chefs-a sa Mišelin zvezdicama iz celog sveta.

Manifestacija “Kuvari velikog srca” je podržana od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Turisticke organizacije Srbije, a pokrenuta je prema inicijativi glavnog kuvara Ljubice Komlenić, glavnog kuvara Daniela Mikšića, osnivača “MultiArt – Vozači velikog srca” Borisa Bjelovića i Diega Toskanija koji je osnivač organizacije “Chefs for life”.


Tanjug