LIVERPUL – Liverpul je postao tek treći tim u istoriji Lige šampiona odnosno nekadašnjeg Kupa evropskih šampiona koji je uspeo da nadoknadi tri gola zaostatka u revanš-meču polufinala

Fudbaleri Liverpula prvi su finalisti ovosezonskog izdanja Lige šampiona nakon što su u revanš-meču savladali Barselonu s 4:0 na Enfildu i tako anulirali poraz od 3:0 u prvom susretu na Nou Kampu.

Liverpul je odlično otvorio utakmicu. Samo sedam minuta bilo je dovoljno domaćim fudbalerima da zatresu mrežu Andrea Ter Stegena. Jordan Herdeson je napravio odličan soloprodor, nešto slabije je šutirao, što je olakšalo posao nemačkom čuvaru mreže. Nažalost po njega lopta se odbila do Divocka Origija, a Belgijanac ju je neometano smestio u mrežu Katalonaca.

Imala su oba tima svoje šanse u prvih 45 minuta, no mreže se više nisu tresle u susretu čiji je uvodnih 20-ak minuta obeležilo mnogo nervoze kod igrača oba tima.

Kao da povrede nisu dovoljno desetkovale sastav Jurgena Kloppa (revanš zbog povreda propustili Salah, Firmino i Keita), pa je nemački stručnjak na startu drugog dela umesto povređenog Robertsona na teren Enfilda morao da izvede Wijnalduma. Ispostaviće se da je upravo to bio pravi potez za trenera domaće ekipe.

Iskusni Holanđanin je posle svega devet minuta na terenu matirao Ter Stegena i navijače Redsa Bacio u trans. Slavlje se nije ni smirilo kako treba, a Wijnaldum je u 56. minutu pogodio za 3:0 i tako anulirao prednost koju je Barsa stekla u prvom susretu za totalni delirijum na kultnom Enfieldu.

Za veliki preokret Liverpula pobrinuo se strelac prvog gola Divock Origi. Belgijski napadač odlično je pogodio posle ubacivanja Alexandera-Arnolda iz kornera. Origi je na pravi način iskoristio nesmotrenost fudbalera Barselone i drugi put večeras matirao Ter Stegena dok su se njegovi saigrači dogovarali kako će braniti korner.

Rezultat se do kraja meča nije menjao iako je Barselona sve karte bacila u napad. Liverpool je tako postao tek treći tim u istoriji Lige šampiona odnosno nekadašnjeg Kupa evropskih šampiona koji je uspeo da nadoknadi tri gola zaostatka u revanš-meču polufinala.

Indeks Online/Faktor