LONDON – Fudbaler Čelsija David Luiz rekao je da londonski klub treba da uradi sve kako bi menadžera Mauricija Sarija zadržao u na klupi i sledeće sezone.

Sari je sinoć vodio Čelsi do trofeja u Ligi Evrope u Bakuu ubedljivom pobedom u finalu protiv Arsenala 4:1, a Italijan se trenutno pominje kao prva opcija za naslednika Masimilijana Alegrija na klupi Juventusa.

“Čelsi treba da uradi sve kako bi zadržao Sarija, dobro mu ide. Odradio je odličan posao tokom sezone, iako je bilo poteškoća. Ovo je bila njegova prva sezona u Čelsiju i prva u engleskom fudbalu. Sari je fenomenalna osoba i odličan trener “, rekao je Luiz, a prenose britanski mediji.

Brazilac je istakao i da su pobedom u finalu ovu sezonu okončali na najbolji mogući način za Sarija, jer su trofej osvojili na “njegov način”.

“Čak i kada smo prilimi gol, nastavili smo da igramo po njegovoj filozofiji i pokušavali smo da postignemo što visee golova. Bio je ovo najbolji kraj sezone za njega i Sari je to zaslužio. Na klubu je da odluči, ali ja sam srećan što je on naš trener”, rekao je Luiz i dodao je je londonski tim poput porodice i da je na izgradnji takvog odnosa najviše uticaja imao italijanski stručnjak.

Sari je za nepunih godinu dana među “plavcima” završio na četvrtom mestu na tabeli Premijer lige, uz poraz u finalu Liga kupa na penale od Mančester Sitija.