BEOGRAD – Košarkaši Mega Bemaxa su zabeležili i četvrtu uzastopnu pobedu u Superligi pošto su u meču petog kola koji je odigran u hali Mega Factory savladali na Tamiš sa 102:64 (27:12, 23:13, 30:17, 22:22).

Mega je odigrala još jednu kvalitetnu utakmicu gde je pitanje pobednika rešeno već u prvoj četvrtini serijom 15:0, da bi u nastavku utakmice Mega došla do više i nego ubedljive pobede. Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Goga Bitadze sa 20 poena i Dalibor Ilić sa 14. U ekipi Tamiša se istakao Ivan Smiljanić sa 24 poena. Posle pet odigranih kola Superlige Mega Bemax ima skor od četiri pobede i jednog poraza dok je Tamiš ostao na dve pobede. Naredni meč Mega Bemax igra u četvrtak 16. maja od 17:30 kada će u hali Mega Factory dočekati Partizan NIS. Na pauzi između prve i druge četvrtine publika u hali Mega Factory le velikim aplauzom pozdravila kadete Mega Bemaxa koji su prošle nedelje postali prvaci Srbije trijumfom na F8 turniru Triglav Kadetske lige Srbije. Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Čarapić, Mokoka, Ilić, Mišković, Bitadze. Prva četvrtina je u znaku Bitadzea koji lako rešava nekoliko situacija pod košem uz efektivna zakucavanja. Mega od 9:9 sredinom četvrtine serijom 15:0 prelama meč, pa je rezultat posle prvih 10 minuta igre 27:12. Fundić i Marjanović su odlični na obe strane terena na početku druge četvrtine pa prednost Mege nastavlja da raste, serija 13:0 za 40:14. Gosti iz Pančeva uspevaju da dođu do poena, ali Mega lako rešava kontre i održava prednost da bi asistencijom Ašćerića za Ilića prvo poluvreme završeno sa 50:25 za Megu. Igrači Mege nastavljaju sa odličnom igrom i u drugom poluvremenu koje otvaraju serijom 20:2 uz nekoliko sjajnih poteza Mokoke i Bitadzea. Mega nastavlja da diktira ritam na utakmici, stiže do maksimalnih plus 44 a rezultat pred poslednjih 10 minuta je 80:42.U poslednjoj četvrtini su priliku dobili igrači sa manjom minutažom, da bi Mega na kraju slavila sa ‚102:64. Mega Bemax: Janjić 5, Zarić, Marjanović 6, Ašćerić 6 (5 asistencija), Mišković 10 (7 asistencija), Čarapić 6, Atić 9, Bitadze 20, Koprivica 7, Mokoka 9, Ilić 14 (6 skokova), Fundić 10.

Tamiš: Mitrović 5, Čabrilo 3, Ilkić, Radović 7, Knežević 8, Tornjanski 8, Jereminov 3, Čvorović, Burić 2, Kapetanović, Jeković 4, Smiljanić 24. Aleksandar Tornjanski, igrač Tamiša: Znali smo da nam Mega kao ekipa ne odgovara jer su veoma visoki i igraju sa dosta preuzimanja. Nama to uopšte ne odgovara jer nemamo dovoljno visokih igrača. Odigrali smo par dobrih utakmica, ali nas je stigao umor. Okrećemo se drugom krugu, utakmici protiv Dinamika i da se borimo za što bolji plasman. Ekipi Mege želim sve najbolje u nastavku šampionata.

Bojan Jovičić, trener Tamiša:
Nema mnogo toga pametnog da se kaže posle ovakve utakmice. Mega kao ekipa nam po svojoj fizionomiji ne odgovara. Imaju svih pet igrača u petorci viših od dva metra, igraju sa dosta preuzimanja i veoma čvrsto. Jako loše smo rešavali neke situacije u prvom poluvremenu. Izgubio sam glas i živce objašnjavajući neke stvari koje moraju da se prepoznaju u juniorskoj košarci. U drugom poluvremenu je to bilo bolje. Adaptirali smo se na tu vrstu odbrane sa kojom se nismo susretali u KLS ligi. Jako je teško igrati protiv takve odbrane sa pet izuzetno fizički dominantnih igrača. U drugom poluvremenu smo promenili plan, igrali smo malo bolje, ali Mega je imala odlične procente šuta a to je proisteklo iz sigurnosti koju su stekli poenima iz kontra napada posle dobre odbrane. Ne smatram da je ova razlika realna a nadam se da ćemo to u drugoj utakmici u Pančevu i da dokažemo. Nemam šta da zamerim mojim igračima osim nekih grešaka u prvom poluvremenu. Igrali smo koliko smo mogli u ovom trenutku, a potrudićemo se da se u revanšu prikažemo u što boljem svetlu.

Dalibor Ilić, igrač Mega Bemaxa:
Ušli smo sa jasnim ciljem u ovu utakmcu. Kontrolisali smo ceo meč, a videlo se da iz utakmice u utakmicu da sve više napredujemo. Ovo je najbolji prikaz kako treba da igramo. Čestitao bih saigračima na odličnoj utakmici kao i na činjenici da smo napravili još jedan korak ka plasmanu u plej-of.

Dejan Milojević, trener Mega Bemaxa:
Jako dobra utakmica, vrlo sam zadovoljan. Od prvog do poslednjeg minuta smo kontrolisali dešavanja na terenu. Izuzetno cenim ekipu Tamiša i mog kolegu Jovičića, mnogo dobrih stvari radi godinama i zato sam bio veoma oprezan pred ovu utakmicu. Igrali smo sjajno, nesebično, sa dosta trčanja, bila je odlična energija i to je rezultiralo ovako ubedljivom razlikom. Idemo korak po korak, rastemo iz meča u meč i uživamo u košarci.


Mega Bemax