BEOGRAD – Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović kazala je danas da je borba protiv nasilja nad ženama i decom zajednička borba države i da je neophodno da svako da svoj doprinos.”Borba protiv nasilja nad ženama i decom jedan je od prioriteta Vlade Srbije, ali nije dovoljno što donosimo dobre zakone i imamo institucije, neophodno je da svako od nas da svoj doprinos – ovo je zajednička borba države i gradjana. Pomozite da do nasilja ne dodje”, navodi se u pisanoj izjavi Mihajlović.

Mihajlović je, povodom poslednjeg slučaja nasilja u Novom Sadu, istakla da “nije dovoljno da saosećamo kada se nasilje dogodi, a da o nasilju ćutimo i ništa ne preduzimamo”.

“Neka deca su juče ostala bez majke, naši sugradjani, tu su iz našeg komšiluka. Nedopustivo je da znamo da nasilje postoji, da vidimo da se dešava i da ništa ne preduzmemo”, navodi se u pisanoj izjavi.

Mihajlović je kazala da je u borbi protiv nasilja važna uloga svih.

“U ovoj borbi uloga svih nas je važna, institucija da obavljaju svoj posao, medija da o nasilju ne izveštavaju tabloidno i senzacionalistički, gradjana i gradjanki Srbije da nasilje ne zataškavaju, jer ono nije privatna stvar”, rekla je Mihajlović.

Beta