MADRID – Španski fudbaler Alvaro Morata izjavio je da želi da ostane u Atletiko Madridu i da nema želju da se vrati u svoj matični klub Čelsi.

Morata je u januaru iz Londona došao na pozajmicu u Madrid, odigrao je 16 utakmica i postigao šest golova, ali je pitanje da li će ostati u rodnom gradu.

“Ono što želim veoma je jasno, a to je da želim da ostanem u Madridu. Uradiću sve što mogu kako bi nastavio da igram u klubu i da budem uspešan i ovde. Nemam nameru nigde da idem, srećan sam ovde”, rekao je Morata, a prenosi Marka.

Prelaskom u redove “jorgandžija”, 26-godišnji napadač pokažao je više nego tokom boravka na “Stamford bridžu”.

“Plan je da nastavim da igram dugi niz godina na najvišem nivou. Iako je ovo pozajmica, ovde veoma dobro napredujem i nadam se da ovo može da bude pravo rešenje. Dao sam sve od sebe dolaskom na pozjamicu u Atletiko i sada ću dati sve da ostanem ovde. To je jedino što imam na umu”, rekao je španski reprezentativac.

Morata je prokomentarisao i najavljeni odlazak Antoana Grizmana.

“Treba da poštujemo tu odluku zbog svega onog što je učinio za klub. Promena je uvek teška, ali znam da ćemo imati takmičarski i motivisan tim za sledeću sezonu”.

Londonski Čelsi mogao bi sve igrače sa pozajmica da vrati u klub zbog zabrane transfera u dva naredna prelazna roka koju mu je potvrdila Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

U slučaju bivšeg napadača Real Madrida i Juventusa, Atletiko ima opciju da otkupi kompletan ugovor i drži sve u svojim rukama.

Tanjug