NOVA VAROŠ – Pripadnici MUP u saradnji sa tužilaštvom intenzivno rade na otkrivanju lica koje je zapalilo automobil “pežo 208”, Nikole Jelića, predsednika Skupštine opštine Nova Varoš.

Incident se dogodio u noći između utorka i srede, na parkingu ispred porodične kuće Jelića u Karađorđevoj ulici.

Kako “Novosti” saznaju, nakon informacija koje su operativci MUP dobili, i uvida u snimke sa sigurnosnih kamera, policija je saslušala a potom i podvrgla poligrafu više osoba za koje se sumnja da bi mogle biti upletene u ovo krivično delo!

Od izvora bliskih istrazi saznajemo da, zbog paljenja vozila, ipak još uvek niko nije lišen slobode. Kako ne bi remetio tok istrage Nikola Jelić, nije želeo da daje nove informacije za medije. Međutim, sa druge strane, građani sa nevericom komentarišu i prepričavaju ono što se desilo njihovom sugrađaninu.

Gradom podno Zlatara u sredu ujutru odjeknula je informacija da je predsedniku lokalnog parlamenta zapaljen automobil. U mirnoj varošici, žitelji nenaviknuti na takva dešavanja, sa zebnjom su komentarisali šta se desilo na parkingu ispred porodičnog doma Jelića. Ipak, smatraju da će policija pronaći počinioca i da sam Nikola može da pretpostavi ko bi to želeo da mu naudi.

– Do sada smo o ovakvim dešavanjima gledali na televiziji i čitali u novinama. Nisam mogao ni da pretpostavim da se to u maloj sredini kakva je naša Nova Varoš, koju iz dana u dan napuštaju mladi, može dogoditi nešta slično – sa nevericom priča jedan od žitelja.

PODMETNUT POŽAR

U sredu, Nikola Jelić je izjavio za medije da je siguran da je požar podmetnut, verovatno iz političkih razloga. Kako je rekao, verovatno i zbog toga što je stekao neprijatelje kao direktor “Srbijašuma” za područje Prijepolja, Priboja i Nove Varoši.

Pored Nikole Jelića, meta napada pre skoro dve godine bio je i odbornik vladajuće Grupe građana “Novi ljudi za Novu Varoš” Radomir Matović, kog su 3. oktobra 2017. godine oko 20 časova dvojica muškaraca na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje, pretukla metalnim šipkama. I ako su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavili niz razgovora sa licima za koje se sumnjalo da bi mogli biti povezani sa napadom do opipljivijih informacija nije se došlo, većih pomaka u istrazi nema, a vinovnici napada još uvek nisu otkriveni.


Novosti i PP Media