NOVI PAZAR – Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata donirala je 700 prehrambenih paketa sa osnovnim životnim namirnicama za ljude slabijeg imovinskog stanja iz Novog Pazara. Podjeli pomoći prethodio je sastanak ambasadora Emirata, Mubaraka Saida Al Daherija i gradonačemika Novog Pazara Nihata Biševca, koji je sa sradanicima ugostio delegaciju amabsade UAE u Srbiji.

Pomaganje slabije imućnim građanima u mjesecu ramazanu, distribucija hrane kao i paketa pomoći, postale su tradicionalna aktivnost ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata. Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac sa saradnicima ugostio je delegaciju ambasade koju je predvodio ambasador Mubarak Said Al Daheri i sa njim razogovaro o dosadašnjoj uspješnoj saradnji i brojnim uspješno realizovanim projektima. Ovog puta donirano je 700 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, kako bi ramazanski dani bili što ljepši slabije imućnim porodicama.

” Najprije želimo da vam iskažemo najtoplije i najiskrenije čestitke povodom mjeseca ramazana, mjeseca dobrote i oprosta. Ovdje smo danas da podijelimo radost sa građanima Novog Pazara i da tokom ovog mjeseca nadgledamo distribuciju hrane, a sve to u okviru porojekta Ramazanski iftar u 1440. godini po hidžri. Naše vođstvo je uspostavilo stratešku viziju na način da svake godine otvara vrata novim inicijativama, povećavajući svoj rad, da bi se vrijednosti naše države pružile svijetu. Njegovo visočanstvo, Halifa bin Zajed el Nehjan, neka je Allahov blagoslov na njega, proglasio je ovu godinu, godinom tolerancije, godinom konsolidacije UAE kao glavnog centra globalne tolerancije “, rekao je ambasador Mubarak Said Al Daheri.

Nakon sastanka predstavnici Grada i ambasade zajednički su ispred dvorane Pendik označili početak distribucije humanitarnih i pomoć uručili pomoć pojedinim građanima. Paketi sadrže sve ono što je najpotrebnije porodicama u mjesecu ramazanu, ulje, brašno, sol, šećer ali i konzerviranu hranu.

U distribuciji učestvuju angažovani članovi različitih humanitarnih organizacija koje djeluju na teritoriji grada među kojima je Otvorena ruka, ali je u podjelu paketa uključen i Centar za socijalni rad u Novom Pazaru. Distribucija je izvršena prema spiskovima humanitarnih organizacija kako bi pomoć otišla u ruke onih kojima je najpotrebnija.