NOVI PAZAR – Iako su, zbog niske temperature tokom jučerašnjeg dana korisnici očekivali tople radijatore, Gradska toplana tehnički, zbog remonta i hemijskog čišćenja kotlova, nije bila u mogućnosti da isporuči toplotnu energiju. Kako objašnjava direktor ovog javnog preduzeća Vladimir Marinković, nakon 3.maja istekla je i zakonska obaveza za to.

Grejna sezona u Novom Pazaru trajala je do 20.aprila, 5 dana duže u odnosu na zakonsku obavezu. Marinković objašnjava da u periodu obavezne pripravnosti, do 3.maja, prosečne dnevne temperature nisu bile ispod 12 stepeni, pa je započeo proces redovnog prolećnog remonta kotlova.

”Sitem je bio pod naponom do 3.maja. Postupak hemijskog čišćenja i pranja kotlova, u skladu sa radije ugovorenim obavezama sa firmom Progres iz Kruševca, započeli smo 5.maja. Ti radovi će trajati desetak dana. U takvim okolnostima mi nismo u mogućnosti da isporučujemo toplotnu energiju”, rekao je Marinković.

Radovi na remontu kotlova trajaće do 15 maja, nakon ćega će se, kako se najavljuje, nastaviti radovi na zameni pojedinih ventila na toplovodnoj mreži, a to već ulazi u domen priprema za narednu grejnu sezonu.