NOVI PAZAR – Košarkaš Novog Pazara Nemanja Krstić rekao je danas, uoči utakmice s Partizanom u četrvtom kolu B grupe Superlige, da je dolazak crno-belih velika inspiracija za njegov tim.

“Očekujem da svi pružimo maksimum, da odigramo agresivno u odbrani i koncentrisano u napadu. Želim da fenomenalna publika, koja nas prati čitave sezone i koju pozivam da dođe u velikom broju, do kraja uživa u zanimljivoj borbi”, rekao je Krstić na konferenciji za novinare.

U duelu sutrašnjih rivala sredinom februara, Partizan je u četvrtfinalnu Kupa Radivoja Koraća u Nišu slavio sa 102:72.

“Mislim da sada možemo da budemo konkurentniji, jer nas ne muče povrede. Osim toga, bolji smo kući, gde nas navijači nose i naš su šesti igrač. Verujem da će uživati, a na kraju se možda možemo i radovati pobedi”, naveo je Krstić.

Utakmica u dvorani Pendik na programu je sutra od 17 časova, uz besplatan ulaz, a to će biti prvo zvanično gostovanje crno-belih u Novom Pazaru.

“Ovakvi mečevi su pravi magnet za publiku, javnost i medije. Pazarci su prepoznali da se kroz košarku izuzetno promoviše naš grad, a učešćem u ABA 2 ligi naredne sezone to će biti još izraženije”, ocenio je direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Zbog velikog interesovanja, domaćin je pozvao ljibitelje košarke da budu u dvorani najmanje sat vremena pre početka utakmice.

“Činimo sve da spektakl protekne u najboljem redu. Mi iz kluba smo poslednjih dana intenzivirali napore da bismo besprekorno organizovali derbi, koji privlači veliku pažnju”, kazao je potpredsednik Novog Pazara Sanel Zejnelović.

Posle tri kola, Partizan je vodeći u B grupi Superlige sa maksimalnim učinkom, dok je trećeplasirani Novi Pazar na skoru 1/2.


rtvnp