NOVI SAD – Sportske igre mladih (SIM) za region u 2019. godini svečano se otvaraju 15. maja na Trgu slobode u Novom Sadu.

Skup, koji počinje od 10 sati, zajedničko organizuju Grad Novi Sad i Sportske igre mladih Srbije, što će biti treći put da se regionalno otvaranje održava u Srbiji.

Po završetku programa, slede finalni turniri za Novi Sad u devet sportova, po terenima grada i biće veliko uživanje gledati nekoliko hiljada mališana koji će se družiti i takmičiti.

Pobednici će obezbediti plasman na Državno finale, koje je na programu u drugoj polovini jula u Beogradu.

“Pripremili smo mnogo iznenađenja za male i velike SIM-ovce i pozivamo sve da budu deo najlepše sportske priče. Ujedno, Karavan radosti i prijateljstva u Novom Sadu startovaće na svom putu, koji će obuhvatiti 25 gradova Srbije, u kojima će se održati finalna takmičenja, posle kojih će pobednici iz svih gradova obezbediti plasman na Državno finale u Beogradu. A čak na preko 120 terena širom Srbije održaćemo turnire u fudbalu. Tu smo za decu Srbije i učinićemo sve da se ona osećaju lepo, upoznaju nove drugare, takmiče i druže se”, istakla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije.

Posle Novog Sada, SIM sportski dani biće održani sledećim redom: Opovo (16. maj), Petrovac na Mlavi (17. maj), Kikinda (20. maj), Zrenjanin (21. maj), Sombor (22. maj), Valjevo (23. maj), Pančevo (24. maj), Omoljica (25. maj), Banatsko Novo Selo (26. maj), Zaječar (27. maj), Niš (28. maj), Surdulica (29. maj), Sremska Mitrovica (31. maj), Irig (1. jun), Beograd (3. jun), Požarevac (4. jun), Čačak (6. jun), Kraljevo (7. jun), Kuršumlija (8. jun), Sokobanja (10. jun), Novi Pazar (11. jun), Priboj (12. jun), Čajetina (13. jun) i Kragujevac (15. jun).

Tanjug /Foto :SIM