BEOGRAD – Organizacija proizvođača fonograma Srbije – OFPS saopštila je danas da je pokrenula postupak deblokade računa TV Kanala 9 iz Novog Sada, vlasnice Maje Pavlović.

OFPS navodi da je pozvala Pavlović na sastanak u narednih 30 dana radi utvrđivanja načina regulisanja naknade za emitovanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija od strane Kanala 9.

Ta organizacija takođe navodi da je Kanalu 9 dostavila odluke Ustavnog suda Srbije na dve pokrenute inicijative za ocenu ustavnosti i zakonitosti tarife, kojima se predmetne inicijative odbacuju.

Oni dodaju i da su iz medija saznali za narušeno zdravlje suvlasnice i direktorke TV Kanala 9 Maje Pavlović, kao i za tešku finansijsku situaciju Kanala 9.

Pavlović, koja tri nedelje štrajkuje glađu, izjavila je juče da je nezadovoljna ponudom OFPS, koja je najavila da će danas odblokirati račun te televizije, ali da će u roku od 30 dana tražiti da se sporazumno reši plaćanje naknade.

Ona je rekla da to nije ono što traži i što joj je obećala članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić.

“To nije ono što sam navela u zahtevu. Tražim da OFPS povuče sva izvršenja i vrati na račun novac koji je skinuo Kanalu 9 po presudama koje su nezakonite. Njihovi advokati treba da dobiju nalog za zastoj u postupku do rešenja Ustavnog suda”, rekla je Pavlović.

Tanjug