BEOGRAD – Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Novom Sadu Vojvodinu sa 2:1 36. kolu Super lige Srbije, dok su Mladost i Čukarički igrali nerešeno 1:1 u utakmicama 36. kola Super lige Srbije.

Crno-beli su se pobedom na stadionu “Karadjordje” kolo pre kraja šampionata vratili na treće mesto Super lige Srbije, pošto sada imaju 39 bodova, jedan više od Čukaričkog, dok je Mladost peta sa 32.

Partizan je dobro počeo utakmicu u Novom Sadu i poveo golom Rikarda Gomeša u šestom minutu na asistenciju Djordja Ivanovića.

Novosadjani su ipak samo šest minuta kasnije izjednačili golom Milana Djurića iz jedanaesterca, da bi Partizan u 21. takodje iz penala imao šansu da dodje do novog vodjstva, ali je Emil Rockov odbranio šut Goranu Zakariću.

U drugom delu Partizan je imao blago inicijativu, ali sve do 83. minut nije ozbiljnije uspeo da pripreti Rockovu.

Tada je Rockov u šesnaestercu oborio Gomeša, pa je dosudjen treći jedanaesterac na meču. Ovaj put Ivanović je preuzeo odgovornost i pogodio za 2:1.

Čukarički je golom Ognjena Mudrinskog u 40. poveo protiv Mladosti, ali je domaćin meča u Lučanima izjednačio preko Vladimira Radivojevića.

U trećem meču plej-ofa Napredak i Radnički iz Niša igrali su nerešeno 3:3.

U plej-autu, Zemun i Dinamo iz Vranja upisali su veoma bitne pobede u borbi za opstanak. Zemun je posle preokreta pobedio Radnik iz Surdulice sa 2:1, a istim rezultatom slavio je i Dinamo protiv Spartaka.

Voždovac je sa 1:0 slavio protiv Bačke, dok su Mačva i Rad igrali nerešeno bez golova.

Poslednje kolo plej-auta biće posebno zanimljivo, s obzirom na to da petoplasirani Rad, koji ima 22 boda, dočekuje Zemun sa 20, a osma, poslednjeplasirana Bačka sa 18, dokečuje Dinamo iz Vranja koji takodje ima 20.

Beta