TEL AVIV – Drugo polufinale nadmetanja za Pesmu Evrovizije počelo je večeras u Tel Avivu nekoliko sati nakon što je pop ikona Madona konačno potpisala ugovor da nastupi na finalnoj večeri u subotu.Četvoro domaćina Evrovizije 2019, Erez Tal, Lusi Ajub, Bar Rafaeli i Asi Azar pozdravili su hiljade obožavalaca u Expu Tel Aviv i milione ljudi širom sveta.

“Šalom, erev tov (dobro veče), baruh haba (dobrodošli, blagosloven onaj koji dolazi), dobro veče Evropo, dobro jutro Australija!”, rekao je Azar.

Takmičari iz Jermenije, Irske, Moldavije, Švajcarske, Latvije, Rumunije, Danske, Švedske, Austrije, Hrvatske, Malte, Litvanije, Rusije, Albanije, Holandije, Norveške, Severne Makedonije i Azerbejždana nadmeću se za veliko finale. Samo njih 10 od ukupno 18 moći će da se nadmeće u finalnoj večeri.

Oni će se pridružiti Grčkoj, Belorusiji, Srbiji, Kipru, Estoniji, Češkoj Republici, Australiji, Islandu, San Marinu i Sloveniji, kao i velikoj petorki koja direktno ulazi u finale-Nemačkoj, Italiji, Španiji, Francuskoj i Velikoj Britaniji i zemlji domaćinu Izraelu.

Beta