BEOGRAD – Novi ;protest “Jedan od pet miliona” protiv aktuelne vlasti Srpske napredne stranke počeo je večeras nešto posle 18 časova na Terazijama u centru Beograda obraćanjem glumca Branislava Lečića a nakon skupa i šetnje najavljeno je da će u Pionirskom parku kod Predsedništva biti formirana takozvana “Slobodna zona”.

Nakon šetnje u Pionirskom parku biće formirana “Slobodna zona”, za koju su lideri Saveza za Srbiju ranije naveli da će biti formirana jer “vlast i dalje ignoriše zahteve naroda koji protestuje već skoro pet meseci”.Na protestu održanom 13. aprila upućen je zahtev za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uredjivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Skupu prisustvuju predstavnici opozicije a okupljeni gradjani nose transparente “Za vladavinu prava i pravde”, “Vršac protiv kompletog idiota”, “Pljačka penzionera nije reforma”, “Poštujte zakon – stop bankarskom teroru”, kao i zastave Srbije.

Saobraćaj u Ulici Terazije je obustavljen.


Beta