POGLEDAJTE KAKO SU JEDINICE RUSU JUTROS RAZBILE BARIKADE U ZUBINOM POTOKU (VIDEO)

Zubin Potok -U današnjoj akciji kosovske policije uhapšeno je 19 policajaca, među kojima jedan komandir, tri poručnika i petanest policijskih službenika, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare organizovanoj povodom ove policijske akcije.

Akcija policije počela je rano jutros u više opština na Kosovu, a direktor kosovske policije kazao je da bila uspešna uprkos problemima u Zubinom Potoku gde su bile postavljene barikade i zapaljene gume kako bi se sprečilo hapšenje osumnjičenih.

„Akcija je počela od šest časova ujutro. Operacija je tekla normalno, bez prepreka, ali je bilo dosta problema u Zubinom Potoku, jer smo na početku akcije naišli na zasedu, pucnjavu na policiju, gde smo imali lakše povređenog policajca“, rekao je na konferenciji za štampu direktor kosovske policije Rašit Ćaljaj, kako prenosi Koha. Ćaljaj je naveo da je prilikom uklanjanja barikada uhapšeno nekoliko građana, kao i dva pripadnika UN-a od kojih je jedan ruski državljanin.

„U pokušaju da se uklone barikade, tu je bio automobil UN-a u kojem se nalazio i zvaničnik UN-a i lokalni zvaničnik koji radi u UN-u. Oni su uhapšeni kao učesnici na barikadama“, izjavio je generalni direktor policije, prenosi Koha.