LEPOSAVIĆ – Policijski inspektorat Kosova (PIK) pokrenuo je krivični postupak i preporučio Policiji Kosova da suspenduje pet policajaca iz stanice u Leposaviću do kraja istrage zbog sumnje da su maloletniku iz Leposavića 18. maja upotrebom prekomerne sile naneli telesne povrede, prenosi RTK2.Kosovsku policiju je 18.05. u 04:04 obavestio Kliničko-bolnički centar u Severnoj Mitrovici da je primio lice – maloletnog kosovskog Srbina R. N. (2001) „koji je zadobio povrede u tuči“.

Patrola regiona Sever otišla je do bolnice i dovela lice koje je u prisustvu roditelja dalo izjavu. Roditelji su se žalili na postupanje policije, potvrđeno je za KoSSev iz policije regiona Sever.

Međutim, kako je KoSSev nezvanično saznao, ovom maloletniku ; su nanete telesne povrede u policijskoj stanici u Leposaviću, od strane istražnih policajaca.

„Policijski inspektorat Kosova je 18.05.2019. obavešten od strane policije, odnosno Regionalne direkcije Severne Mitrovice u vezi sa žalbom građanina (maloletnika) iz Leposavića, koji se žalio na prekoračenje policijskih ovlašćenja, odnosno zlostavljanje od strane policijskih službenika“, navodi se u saopštenju PIK-a.

U saopštenju se dodaje da je nakon primljene žalbe pokrenuta istraga kao i da su pronađeni „razni dokazi koji mogu pomoći u rešavanju ovog slučaja“.

Nakon prikupljanja informacija od istražitelja i u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, Policijski inspektorat je pokrenuo krivični postupak u ovom predmetu zbog sumnje da je počinjeno krivično delo „zlostavljanje u vršenju službene dužnosti ili javnih ovlašćenja“ i „nanošenje lakih telesnih povreda“, zaključuje se u saopštenju PIK-a.

Beta