BEOGRAD – Fudbaleri Arsenala odigrali su danas na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Brajtona, u utakmici pretposlednjeg 37. kola Premijer lige.

Arsenal je poveo u devetom minutu golom Pjera Emerika Obamejanga iz jedanaesterca, a bod gostima doneo je Glen Marej u 61. minutu, takodje iz jedanaesterca.

Arsenal je peti na tabeli sa 67 bodova i ima tri manje od četvrtoplasiranog Totenhema i jedan više od šestoplasiranog Mančester junajteda.

Brajton je nastavio niz utakmica bez pobede i zauzima 17. mesto na tabeli sa 36 bodova.

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas na svom terenu Votford sa 3:0, u utakmici pretposlednjeg 37. kola Premijer lige i popeli se na treće mesto na tabeli, koje vodi u Ligu šampiona.

Čelsi je poveo u 48. minutu golom Rubena Loftus-Čika, koji je u 10. minutu zamenio povredjenog Ngolo Kantea. Prednost je udvostručio David Luiz u 51. minutu, a konačan rezultat postavio je Gonzalo Iguain u 75. minutu.

“Plavci” su prekinuli niz od tri utakmice bez pobede i sada su treći na tabeli sa 71 bodom, jednim više od Totenhema, koji je pretrpeo tri poraza u poslednje četiri utakmice.

Votford je pretrpeo drugi uzastopni poraz i zauzima 10. mesto na tabeli sa 50 bodova.

Fudbaleri Mančester junajteda odigrali su nerešeno 1:1 na gostovanju protiv Hadersfilda.

Mančesterski klub poveo je u osmom minutu golom Skota Mektominaja, a izjednačio je Isak Mbenza u 60. ;

Fudbaleri Junajteda imali su brojne šanse za gol, Pol Pogba je u dva navrata pogodio prečku, ali nisu uspeli da postignu pobedonosni pogodak kojim bi ostali u igri za četvrto mesto, koje vodi u Ligu šampiona sledeće sezone.

Mančester junajted je šesti na tabeli sa 66 bodova, koliko ima i petoplasirani Arsenal ali uz utakmicu manje.

Hadersfild je ispao iz lige, poslednji je na tabeli sa 15 bodova.

Beta