NOVI PAZAR – Rukometni klub Novi Pazar oglasio se saopštenjem za javost, nakon današnjeg incidenta u Novom Sadu, u kojem se kaže:

Poštovani,
utakmica izmedju dve ekipe je trebala biti praznik sporta, rukometa a ne nemilih scena. Rukometni klub Novi Pazar čestita ekipe RK Vojvodine na zasluženoj pobedi.
Oštro reagujemo na nesportsko ponašanje igrača Dušana Čelice na samoj utakmici a i posle završetka zašta je morala regovati policija na čemu se zahvaljujemo.

Podsećanja radi, šampina države u Novom Pazaru smo dočekali šampionski, očekivali smo da će tako biti i uzvraćeno. Sramota je za šampiona države, sportski direktor kluba Darko Jevtić ne reaguje na sporstski način, razvadi i smiri strasti medju igrače ili naredi svojim igračima da se povuku, već sa tribina psuje treneru, igračima što je nedopustivo za jednog sportskog direktora šampiona države. Ovo je izolovani slučaj dva čoveka, sportskog direktora kluba i igrača, tako ga i posmatramo i ne želimo da ostali deo ekipe i rukovodstva, grada svrstamo u isti tabor. Zahvaljujemo se svim ostalim akterima na meču, i napominjemo da u razgovoru sa svim igračima, trenerom i delom uprave vredjanja na nacionalnoj osnovi nije bilo ni sa jedne ni sa druge strane ali to ne sme biti opravdanje za reakciju jednog od prvih ljudi RK Vojvodina.

Poštovani, klub mora biti iznad svakog pojedinca, reakcije čelnika kluba sa bilo koje strane da dolaze moraju biti isključivo u skladu sa načelima sportske igre i u duhu fer pleja. Najmanje šta RK Novi Pazar zahteva jeste pismeno i javno distanciranje i izvinjenje uprave RK Vojvodine za postupke njihovog sportskog direktora i igrača.


Sportski pozdrav,
Husein Memić,