ROŽAJE – Ogorčen zbog teške situacije u kojoj već duže živi njegova šestočlana porodica, Rožajac Goran Vukosavljević najavio je da će danas u podne “dići ruku na sebe” tako što će se iseći žiletima u zgradi opštine, prenosi Portal RTCG.

On je kazao da se juče obratio lokalnim vlastima od kojih je tražio pomoć za bolesnog sina koji se nalazi na lečenju u Beogradu, ali, kako tvrdi, ponuđeno mu je 50 eura jednokratne pomoći.

“Tražio sam da mi pomognu u nabavci leka “sabril” koji košta 318 evra, što je za mene preskupo, ali nisam naišao na razumijevanje kod zvaničnika. Zbog takvog odnosa prema meni i mojoj porodici, rešio sam da se javno isečem žiletima usred zgrade opštine. Neću dozvoliti policiji da me spreči, jer ovako više nemam snage da živim”, kazao je Vukosavljević, a prenosi Portal RTCG.

On je kazao da je lokalna vlast upoznata o njegovoj situaciji, ali da nije naišao na razumevanje i pomoć.

“Juče sam stupio u kontakt sa predsednikom opštine i zatražio pomoć u lekovima za dete, kao i da ispuni obećanje da mi dodeli plac koji mi je obećao pre dve godine kako bih rešio stambeno pitanje. Umjesto razumevanja, ponudio mi je ček na 30 – 40 evra za namirnice, koji sam iz revolta odbio. Moja deca gladuju godinama i žive u užasnim uslovima, ali se to njih ne tiče”, kazao je Vukosavljević.

Portal RTCG piše da problemi Vukosavljevića traju više od pet godina, kada su po nalogu Centra za socijalni rad izmešteni iz neuslovnog stambenog prostora u stan koji im je obezbedila ta ustanova.

Nakon nekoliko meseci Centar za socijalni rad je prestao da plaća kiriju, a tu obavezu je preuzela lokalna uprva uz obećanje da će Vukosavljevićima dodeliti besplatan plac za izgradnju kuće, kao i da će pomoći da dobiju krov nad glavom.

“Od svega toga nije bilo ništa, pa smo morali da se vratimo u ovaj prostor iz kojeg smo izmešteni, a u kojem ne bi bilo dobro da žive štakori, a ne deca”, kaže Vukosavljević.