BEOGRAD – Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kad je došao na vlast, nasledio vrlo loše stanje i ocenio da je Srbija od 5. oktobra samo srljala u propast.

“Ne samo da su nas vodili izdajnici, nego su glupi i nesposbni ljudi bili na čelu države. Čak i kada bi hteli da urade nešto za državu, oni to nisu znali ili bi radili na nakaradan način. Tu su se stvari značajno promenile i mi to kao opozicija moramo da priznamo, ali se još nisu dovoljno promenile”, rekao je Šešelj u Narodnoj skupštini.

On je izrazio neslaganje sa stavom da je Srbija prekinula svoj državno-pravni kontinuitet, navodeći da je to ipak jednom učinio nekadašnji predsednik Vojislav Koštunica prihvatajući da naša zemlja u novembru 2000. godine bude primljena u UN kao novi član.

“Kad su nam sudili po tužbi BiH onda su nas tretirali kao da smo zadržali kontinuitet članstva u UN i osudili nas, a kad smo mi tužili zemlje NATO pakta, onda su rekli nismo članica UN i ne možemo to da radimo”, rekao je Šešelj.

Međutim, dodao je, između SRJ koja je ponovo primljena u UN i današnje Srbije postoji kontinuitet.

“Iako se rezolucija 1244 Saveta bezbednosti odnosi na SRJ mi imamo taj kontinuitet i on je priznat izričito u ustavnoj povelji, a Crna Gora kao federalna jedinica još se tada obavezala ako dođe do raspada zajedničcke države da ona Srbiji prizna i kontinuitet i nikad to nije dovela u pitanje. Dakle, kontinuitet Srbije je potpuno besprekoran”, zaključio je Šešelj.

Tanjug