Sarajevo – Košarkaši Širokog porazili su Spars u Sarajevu rezultatom 75:59 u četvrtom meču finala prvenstva BiH za košarkaše čime su poravnali rezultat u finalnoj seriji na 2-2 i šampion BIH će biti odlučen na Pecari.

U izuzetno zanimljivom duelu pitanje pobednika odlučeno je u poslednjoj deonici kada su gosti iz Hercegovine zaigrali sjajno, igrali su vrhunsku odbranu i u potpunosti su zaustavili sve napade Sparsa i na kraju su stigli do pobede.

Prva deonica pripala je Širokom rezultatom 16:13, a na poluvreme se otišlo s prednošću gostiju od 36:34. Prvu osetnu razliku gostujući igrači napravili su u trećoj deonici.

U poslednjoj četvrtini, košarkaši Širokog igrali su sjajnu odbranu i zasluženo su upisali drugu pobedu u finalnoj seriji, a pitanje prvaka BiH će biti poznato nakon pete utakmice koja se igra na Pecari.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Mateo Drežnjak s 19 ubačenih poena, a dva manje ubacio je Derrick Fenner. Kenan Bajramović najviše se istakao u ekipi Sparsa, a on je susret završio sa 11 ubačenih poena. 

Peti susret finala prvenstva BiH za košarkaše igra se u četvrtak u dvorani na Pecari.

Klix.ba