BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu, u okviru višednevne posete SAD, sa predstavnicima Uprave za borbu protiv droga (DEA) a tom prilikom je istaknuto da borba protiv narkotrafikinga predstavlja veliki izazov, ne samo za Srbiju i SAD, već i mnoge druge države, saopšteno je danas.

Stefanović je naveo da su pripadnici MUP Srbije tokom 2018. godine zaplenili više od četiri tone droge, dok u prva četiri meseca ove godine oduzeli više od dve tone droge.Stefanović je razgovarao sa direktorom DEA Utamom Dilonom i njegovim saradnicima o unapredjenju borbe protiv trgovine narkoticima, kao i saradnje srpske policije sa pripadnicima DEA.

Sagovornici su se saglasili da borba protiv narkotrafikinga predstavlja veliki izazov, ne samo za Srbiju i SAD, već i mnoge druge države. Zbog toga je, kako su istakli, važno utvrditi konkretne korake buduće saradnje obe službe, kako bi bili još efikasniji u hapšenju kriminalaca i zapleni narkotika.

Stefanović je pozvao Dilona i njegove saradnike da razmotre mogućnost unapredjenja saradnje u oblasti edukacije i obuka.

Direktor DEA i predstavnici američke Uprave za borbu protiv droga pohvalili su srpsku policiju u dosadašnjoj borbi u suzbijanju prodaje narkotika istakavši da je primetan napredak u toj oblasti, što se može videti i kroz nekoliko akcija pripadnika MUP-a.

Oni su naveli da samo zajednička borba protiv narkotrafikinga može doprineti ostvarivanju konkretnih rezultata.

Beta