BEOGRAD – Finalno takmičenje osnovaca u poznavanju digitalnih tehnologija i bezbednosti na internetu, u okviru programa “IT karavan 04” Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, održaće se sutra, 22. maja u Beogradu, saopštilo je danas to ministarstvo.

“Finalisti će se u Domu omladine takmičiti u igrama znanja iz oblasti digitalne pismenosti i onlajn zaštite, kao i prezentacijom završnog projekta ‘Face interneta u borbi za siguran net’, koji su zajedno sa svojim nastavnicima pripremali prethodnog vikenda u Naučno istraživačkoj stanici Petnica”, navodi se u saopštenju.

Prve dve nagrade takmičenja su solarne klupe za škole, a za ostala mesta obezbedjeni su interaktivna tabla i tablet računari, za koje će se takmičiti timovi koji su pobedili na selekcionim takmičenjima u kojima je učestvovalo ukupno 25 škola.

Kako se saopštenju dodaje, pod sloganom “Faca interneta”, u finalu učestvuju timovi škola “Drinka Pavlović” iz Beograda, “2. oktobar” iz Zrenjanina, škola “Rifat Burdžović Tršo” iz Tutina, koja je pobedila u Novom Pazaru, zatim “Stefan Nemanja” iz Niša i “Dragiša Mišović” iz Čačka.


Beta