BEOGRAD – Tim Aleksandra Ðorđevića sa Nikolom Jokićem je ozbiljan kandidat za zlato na Svetskom prvenstvu u Kini, ocenjuju danas najpoznatiji svetski sportski mediji, koji su preneli ekskluzivnu vest Tanjuga da će jedan od najboljih košarkaša planete igrati za srpsku reprezentaciju.

“Jokić ide na SP i želi zlato”, prenosi ugledna španska “Marka” pozivajući se na Tanjug i konstatuje da najbolji centar NBA lige može da dovede Srbiju na svetski vrh.

List “AS” uz opširan tekst o Jokićevoj odluci podseća da Srbija može da se sretne sa Španijom u drugoj fazi Mundobasketa, dok “Mundo Deportivo” piše da je Srbija bila jedan od kandidata za medalju na Svetskom prvenstvu, a to što će Jokić biti u timu, daje joj još veće šanse za prvi stepenik na pobedničkom postolju.

Informaciju da će Jokić igrati za nacionalnu selekciju Srbije preneli su i najugledniji košarkaši portali u Evropi, Eurohoops i Sportando, a vest je objavljena i na sajtu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), uz podsećanje da je Jokić bio deo tima Srbije koji je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Riju, ali je “preskočio” šampionat Evrope u Turskoj 2017. godine.

Jokićeva odluka “ođeknula” je i u regionu. 

Hrvatski “Index” preneo je vest o Jokićevoj odluci da ide u Kinu i podsetio na “zamerke srpske javnosti” da nije bio u timu u Turskoj.

Portal “Klix.ba” ističe da će selektor Saša Ðorđević imati slatke muke prilikom izbora 12 putnika za Mundobasket, dok crnogorske “Vijesti” samo konstatuju da je Jokić odlučio da igra za Srbiju, ali bez dodatnih ocena.

Tanjug /Foto :Tanjug-AP