BEOGRAD – Premijera čuvenog baleta “Labudovog jezera” Petra Iliča Čajkovskog u koreografiji i režiji Konstantina Kostjukova biće izvedena 2. juna u Narodnom pozorištu.

U kostimima Renata Balestre i u rolama koje slove za jedan od najviših dometa karijere baletskih igrača, na premijeri 2. juna ćemo gledati Bojanu Žegarac i Jovana Veselinovića, a potom i drugi par prvaka baleta – Tatjanu Tatić i Igora Pastora, dok će 4. juna u Sava centru gostovati prvaci ruskog Boljšog teatra.

Balerina Tatjana Tatić specijalno za Tanjug na svega tri dana pre premijere kaže da je savladavanje dve uloge bio najveći izazov u procesu nastajanja predstave. 

“Beli labud je liričan i romantičan, a crni karakteran i zao. Sve to treba da oživim na sceni u jednoj predstavi u vremenskom intervalu od 120 minuta. U životu se nisam susrela sa težom situacjom nego što je ova i nadam se da ću da ispunim sve tehničke zadatke na kojima smo radili”, kaže Tatić i ističe da oseća ogroman pritisak pred premijeru, jer je san svake balerine da igra crnog i belog labuda u remek delu Petra Iliča Čajkovskog. 

“Predamnom je sve najteže i najlepše što neka balerina može da očekuje u svojoj karijeri. Svaka balerina sanja da bude “labudica” jednog dana i sada živim svoj san. Kolege me podržavaju jer svi znaju da sam imala jako težak zadatak da savladam u kratkom vremenu”, kazala je Tatić i dodala da je uverena da će publika uživati 2. juna u Narodnom pozorištu.

Tanjug /Foto :wiki