NOVI PAZAR – U opštini Tutin će narednih godinu dana biti sprovedena četiri velika projekta kojima će se unaprediti sistem rada i korišćenje informacionih tehnologija u lokalnoj samoupravi, objavio je danas novopazarski radio Sto plus.

Načelnica Odeljenja za projektovanje i lokalni ekonomski razvoj Emina Gusinac rekla je da očekuje da će zahvaljujući tim projektima oživeti i turistički potencijali tog dela Srbije.

“Uskoro će krenuti realizacija druge faze rekonstrukcije i adaptacije objekta srednjoškolskog centra u Tutinu, za koju je sredstva obezbedila Kancelarija za javna ulaganja Srbije. Ministarstvo privrede će sa 32 miliona dinara finansirati projekat infrastrukturnog pripremanja turističkog potencijala Gradac u Tutinu”, rekla je Gusinac tom radiju.

Ona je dodala i da će EU finansirati zajednički projekat Novog Pazara i Tutina, vredan 122.000 evra, za razvoj geografskih informacionih sistema, a u toku su i završni pregovori sa Turskom razvojnom agencijom (TIKA) o uredjenju korita reke Vidrenjak sa pritokama.

Prema planovima, ti projekti će biti realizovani najkasnije do proleća naredne godine.

Beta