PODGORICA – Podgorička policija uhapsila je dva službenika ZIKS-a I.M. (35) i A.B. (35) zbog zloupotrebe službenog položaja. Oni su, kako je saopšteno iz Uprave policije, osumnjičeni i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici ZIKS-a su, kako su istakli u Upravi policije, u prethodnom periodu omogućili nedozvoljen unos i krijumčarenje zabranjenih predmeta pritvorenim i osuđenim licima u službene prostorije zatvora.

Osim ovog krivičnog dela, njima se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je pretresla stan i druge prostorije na dve lokacije u Podgorici koje koriste I.M. i A.B.

“Pretresom stana koji koristi I.M. pronađen je pištolj marke CZ cal. 7,65mm sa okvirom i 19 metaka, kao i sredstvo za vezivanje i mobilni telefon HTC sa dve SIM kartice. Pretresom stana koji koristi A.B. pronađeni su pištolj marke “CZ PARA” cal. 9mm sa okvirom i šest metaka i pištolj marke “Zastava Arms“ cal. 9mm, kao i mobilni telefon Samsung sa SIM karticom, palica na izvlačenje, drvena bejzbol palica i drvene čaklje”, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Oni će uz krivičnu prijavu biti privedena državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.


Indeks Online/CdM