VELIKA POBEDA: Rukometaši Novog Pazara savladali moćnog Železničara

NOVI PAZAR – Rukometaši Novog Pazara savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Železničara 1949 sa 31:28 (16:14), u utakmici osmog kola plej-ofa Superlige.

Gosti iz Niša jedino vođstvo imali su pri rezultatu 0:1, a Pazarci su u četiri navrata ostvarili i maksimalnih pet golova prednosti.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Armin Kaltak, Savo Slavuljica i Stefan Šaponjić sa po šest golova.

Zapaženu ulogu kod Pazaraca imali su Aleksa Milošević sa četiri, najbolji igrač susreta Petar Žujović, Zlatko Rakić i Aleksa Maksić sa po tri gola, kao i golman Janko Gemaljević sa devet odbrana (dva sedmerca).

Bolji od ostalih u redovima Železničara 1949 bili su petostruki strelci Stevan Sretenović i Nemanja Živković, po gol manje postigli su Đorđe Spasić i Aleksandar Pavlović, Vladimir Jevtić upisao je tri gola, a čuvar mreže Miroslav Kocić osam odbrana.

Utakmicu u dvorani Pendik pratilo je oko 300 gledalaca.

Železničar 1949 je treći u konkurenciji šest najboljih ekipa u Srbiji sa osam bodova, dok je Novi Pazar na petom mestu i ima četiri boda.

Pazar u pretposlednjem, devetom kolu gostuje timu šabačke Metaloplastike, a Železničar 1949 dočekuje novosadsku Vojvodinu, koja je obezbedila novu titulu prvaka države.

rtvnp