BEOGRAD – Vlasnica Kanala 9, Maja Pavlović nastaviće štrajk glađu, jer je nezadovoljna time što, iako je račun Kanala 9 odblokiran, Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) ne može da vrati novac koji je skinula sa računa te televizije.

Predsednik OFPS Nikola Vilotić je rekao da povraćaj sredstava po pravosnažnoj i izvršnoj sudskoj odluci pravno nije moguć s obzirom da su sredstva naplaćena na osnovu odluke suda koja je doneta na osnovu tarife OFPS i PI”.

On je rekao i da u narednom periodu OFPS „neće pokretati izvršne postupke na osnovu pravosnažnih i izvršnih presuda i pokušace sa Pavlović da pronadu rešenje oko načina regulisanja naknade za emitovanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija”.

Pavlović je potvrdila da je račun Kanala 9 odblokiran, ali da ne može da prihvati da se jedino taj zahtev ispuni, već da treba da se povuku sva izvršenja i da im vrate novac koji su skinuli sa njihovog računa.

Osim što je racun Kanala 9 odblokiran, ova televizija danas treba da bude vraćena i u mrežu IPTV-a Telekoma Srbije, preneo je UNS.

Pavlovićeva je udruženju novinara rekla i da bi sutra trebalo da se sastane sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i razgovarati o preostalih pet zahteva, ukoliko do sutra budu ispunjeni prva četiri.

Tanjug