BEOGRAD – Vlasnik pekare “Roma” Mon Djuraj Djura deliće u petak 3. maja besplatno pecivo za sve komšije u Borči, kao i ostale sugradjane koji dodju. ;

Prvog radnog dana nakon incidenta, vlasnik pekare spremiće Borčancima i svim ostalim sugradjanima “različite specijalitete iz svoje pećnice”, navodi se u saopštenju jedne stanovnice tog beogradskog naselja.

Djura je naveo da će u petak zajedno sa svojom porodicom deliti besplatno pecivo svim ljudima “dobre volje” koji se odluče da dodju da, kako je rekao, “razmene koju lepu reč i osmehe”.

“Pozivam sve da dodju, a srce će mi biti puno kada u pekari budem video i poznata lica svojih komšija koji su do sada bili naši stalni gosti. Samo želim da sve bude kao nekada, da živimo u miru i ljubavi”, kazao je Djura.

Tokom proteklih sedam godina, vlasnik pekare Mon Djuraj podržava različite humanitarne i društveno odgovorne akcije, a uz to, poslednje dve i po godine pekara svakodnevno donira besplatnu užinu za jedno odeljenje od 25 učenika koji su slabijeg imovinskog statusa, kao i za decu izbeglice koje pohadjaju školu “Rade Drainac” u Borči, navodi se u saopštenju.

Nekoliko desetina desničara okupilo se u subotu ispred pekare “Roma” čiji je Djuraj vlasnik, skandirajući i pozivajući prolaznike da u pekari više ne kupuju, a ispred vrata i na pult u samoj pekari ostavili su svinjsku glavu.

Sve to dogodilo se nakon što je na Fejsbuku objavljena fotografija, stara dve godine, na kojoj je jedan od zaposlenih u pekari rukama pokazuje nacionalni albanski simbol.


Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here